Video: koken op z’n Zweeds met snoeiharde metalmuziek

Screenshot uit 'Carnivorous Christmas', de kerstspecial van het alternatieve Zweedse kookprogrogramma Regular Ordinary Swedish Mealtime. Beeld: screenshot Youtube.com

We hadden al een bekende Zweedse chef, maar dankzij drie Zweedse skaters met een hakbijl is er sinds kort een alternatieve manier van koken. Onder de naam Regular Ordinary Swedish Mealtime voegen ze een nieuwe dimensie aan koken toe.

Met behulp van snoeiharde metalmuziek en een drastische manier van het in tweeën slaan van een hele kip laten ze je zien hoe je in een mum van tijd een maaltijd in elkaar sjeft. De namen van de recepten - ‘Pain Inflicting Porridge’ en ‘Meatball Massacre’ - zeggen al genoeg over hun werkwijze. Overigens spreken ze je toe in ‘Swenglish’, een mix van Zweeds-Engels. Overigens zijn de echte recepten in geen velden of wegen te bekennen, zoals dat hoort in een echt kookprogramma.

Altijd al willen weten wat de ‘Fearsome Flying Jacob’ inhoudt? Leer het hier:

Vergeet ook niet deze kerstspecial, getiteld ‘Carnivorous Christmas’, te kijken.

Meer recepten? Leef je uit. Oh, en als je van veganistisch koken met black metal houdt, zit je bij Chef Brian Manowitz wel goed. Hij kookt duister, satanisch en in het zwart.

    • Judith Laanen