Uitgelicht

Film

Revenge of the bridesmaids (James Hayman, 2010, VS). Voor tv gemaakte romantische komedie. Als vriendinnen Raven-Symoné (nog geen 4 toen ze de rol van Olivia kreeg in The Cosby Show) en JoAnna Garcia vanuit New York hun geboortestadje bezoeken, blijkt dat hun beste vriendin Rachel bruidsmeisje is bij het huwelijk van de liefde van haar leven, ex-vriendje Tony, met de onuitstaanbare Caitlin. De twee gaan undercover om ervoor te zorgen dat de bruiloft niet doorgaat en worden daarbij vooral dwarsgezeten door Caitlins moeder. Net5, 20.30-22.15u.

Bounce (Don Roos, 2000, VS). Romantisch drama van de regisseur van The Opposite of Sex grossiert in relationeel geneuzel. Reclamejongen Ben Affleck staat op Kerstavond zijn vliegticket af aan haastige man. Vliegtuig stort neer. Affleck zoekt de weduwe (Gwyneth Paltrow) op, maakt zich niet bekend en het tweetal wordt verliefd.RTL8, 20.30-22.40u.

Avant l’aube (Raphaël Jacoulot, 2011. F/L). Ex-bajesklant Vincent Rottiers heeft een baantje gevonden als manusje van alles in een chic hotel, hoog in de Pyreneeën. Op een nacht ziet hij de hoteleigenaar en diens zoon een beschadigde auto verbergen op de parkeerplaats. De volgende dag blijkt een van de gasten verdwenen te zijn. Als rechercheur Sylvie Testud arriveert om de zaak te onderzoeken houdt Rottiers, tot opluchting en dankbaarheid van de eigenaar, zijn mond. Nederlands ondertiteld. TV5, 21.00-22.50u.

Storm (Hans-Christian Schmid, 2009, D/DK/NL/). Rechtbankdrama dat zich afspeelt rond het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Aanklager Hannah Maynard (Kerry Fox) ontdekt dat haar pogingen om een zaak tegen een voormalige bevelhebber van het Joegoslavische Volksleger hard te maken, op verzet uit eigen kring stuit. Bovendien blijken de beweringen van haar voornaamste getuige onbetrouwbaar en pleegt de man zelfmoord. Bij zijn begrafenis ontmoet Maynard zijn zuster Mira (Anamaria Marinca), die meer blijkt te weten.Arte, 20.15-21.50u.

Informatief

Geopolitis: Pirates somaliens: comment stopper les prises d’otages? Xavier Colin in gesprek met Alexandre Vautravers, hoofdredacteur van Revue Militaire Suisse en directeur internationale betrekkingen van de Webster Universiteit in Genève, over de bestrijding van piraterij voor de Somalische kust. In 2011 is naar schatting 140 miljoen dollar losgeld betaald aan diverse steeds beter georganiseerde en bewapende criminele organisaties die van de chaos in Somalië gebruik maken om schepen te overvallen. Met Nederlandse ondertiteling. TV5, 20.10-20.30u.

3 onderzoekt: Moord op de blanke boer. Nieuwe documentairereeks die volgens de EO gericht is op de jonge televisiekijker. Johan Eikelboom neemt de moord van ongeveer vierduizend blanke boeren door zwarte Zuid-Afrikanen en de reactie van sommige blanken daarop onder de loep. Hij bezoekt een trainingskamp waar jonge jongens fysieke en mentale training ondergaan om zich te kunnen beschermen tegen hun gekleurde landgenoten en stuit daar op diepgeworteld racisme.Ned.3, 21.35-22.30u.

Wonderland: A dad is born. Drie mannen worden gevolgd in de weken voor- en nadat ze vader zijn geworden. Personeelsmanager Jamie leest elk boek over ouderschap dat hij kan vinden, taxichauffeur Viktor zal nooit meer achter de vrouwen aan zitten en wordt de perfecte huisvader en multimiljonair Greg (die zijn eerste vrouw en baby liet zitten) wordt deze keer de vader die hij echt wil zijn. Voor alle drie geldt dat de werkelijkheid heel anders blijkt dan ze zich hadden voorgesteld. Ze worden allen zachter, aardiger en heel veel vermoeider.BBC 2, 22.00-23.00u.

Amusement

ESC 2012: Unser Star für Baku. Na acht uitzendingen dan nu de finale van de verkiezing van de zanger, zangeres of groep die Duitsland zal gaan vertegenwoordigen bij het komende Eurovisie Songfestival, op 26 mei in Baku, hoofdstad van het maffioze en dictatoriaal geregeerde Azerbajdzjan.ARD, 20.15-22.30u.

Aspekte extra: Berlinale 2012. Gerald Giesecke in gesprek met Clive Owen, hoofdrolspeler in Shadow Dancer, als Brits geheim agent die een relatie krijgt met een IRA-sympathisante. ZDF, 00.30-01.00u.

Sport

Europa League: Ajax - Manchester United en Trabzonspor - PSV. Na een uur voorbeschouwing begint om 19.00 uur het verslag van de wedstrijd in Amsterdam. Om 21.00u volgt de match in Trabzon (noordoost-Turkije) en om 23.10u samenvattingen van de overige duels in de zestiende finales.RTL7, 18.00-00.15u.

Tennis. Verslag van de vierde dag op het negenendertigste ABN Amro World Tennis Toernooi in Rotterdam. Ned.3, 23.10-23.30u.