Uit voor kinderen

Fantastisch Kinderfilmfestival

Tijdens deze elfde editie van het Fantastisch Kinderfilm Festival zijn er in tien filmhuizen door het hele land wonderlijke films te zien waarin tekeningen uit prentenboeken tot leven komen op het grote doek. Bijvoorbeeld de verhalen van Pieter Konijn, Rupsje Nooitgenoeg en Plotseling ging de olifant aan. Je kunt op het Fantastisch Kinderfilm Festival dus lekker film kijken, maar volg er ook je oren, je neus en je ogen en ga op zoek naar de ingang van de Tuin van Fluit en Flier. In deze wonderlijke Tuin speel je in je eigen verhalen. 21 februari t/m 11 mei door het hele land. www.fantastischkinderfilmfestival.nl

Maanvirus

Stel je voor: er is een geheimzinnige moord gepleegd. Geen spoor van de dader, geen teken van geweld. Wie is dit mooie meisje? Waarom draagt zij een ketting van zwarte takjes om haar hals? En waarom wil niemand er over praten? Als dan ook het lijk na een dag is verdwenen, is het raadsel compleet. Het toneelstuk Maanvirus van Theatergroep Max is een wonderlijk detectivespel. Drie zussen met een geheim gaan op onderzoek uit. Ze raadplegen de hoofdonderwijzer, de sterren en hun dode moeder. Ze lezen gedachten, ingewanden, wichelroeden en ontdekken meer dan ze lief is. Tournee door heel t/m 10 juni. www. tgmax.nl

Altijd weer

Het toneelstuk Altijd Weer gaat over een mannetje en een vrouwtje in een weerhuisje. Weer of geen weer, altijd staat er iemand buiten. Maar op deze manier kunnen ze nooit samen zijn. Het verlangen om samen te zijn groeit, alleen hoe moeten ze dat doen met hun plicht het weerhuisje te bemannen? Tournee door heel Nederland t/m 24 april. www.hethoutenhuis.org

Schilderen zoals Cobra

In het Cobra Museum is een tentoonstelling over de schilder Paul Klee en de Cobra kunstenaars. Zij schilderden niet alleen met olieverf. Ze gebruikten ook graag andere verfsoorten, zoals temperaverf. In de kinder workshop op zondag 19 februari ga je zelf zulke verf maken met rode, gele en blauwe pigmenten. Als dat gelukt is ga je er natuurlijk ook mee schilderen. 19 feb, Cobra Museum, Amstelveen. www.www.cobra-museum.nl

Moffel en Piertje op expeditie

De handpoppen Moffel en Piertje van het schooltv-programma Koekeloere gaan tijdens een voorstelling in Naturalis op expeditie in hun achtertuin. Wat is daar veel te vinden! De verzamelmand zit overvol. De hulp van het publiek is nodig bij het sorteren en onderzoeken van alle vondsten. Zit er een bijzondere vondst bij?

19 februari.12 uur, 15 uur en 16 uur. Naturalis, Leiden. www.naturalis.nl