PSV en FC Twente winnen allebei uitwedstrijd Europa League

Zowel PSV als FC Twente hebben een goede stap gezet op weg naar de volgende ronde in de Europa League. Beide Nederlandse clubs wonnen hun uitwedstrijd vanavond in respectievelijk Turkije en Roemenië. PSV versloeg Trabzonspor met 2-1. FC Twenten was met 1-0 te sterk voor Steaua Boekarest.

PSV en FC Twente hebben een goede stap gezet op weg naar de volgende ronde in de Europa League. Beide Nederlandse clubs wonnen hun uitwedstrijd vanavond in respectievelijk Turkije en Roemenië. PSV versloeg Trabzonspor met 2-1. FC Twente was met 1-0 te sterk voor Steaua Boekarest.

Bij PSV maakten Tim Matavz en Ola Toivonen al in het eerste kwartier de twee goals voor de Eindhovenaren. Olcan Adin deed nog voor rust iets terug.

Vooral in de eerste helft was PSV heer en meester. Al ontsnapte de ploeg wel aan een vroege tegengoal. Een harde knal van Burak Yilmaz kon maar op het nippertje gered worden door Andreas Isaksson.

In de zesde minuut sloeg PSV via Matavz wel toe. Niet veel later maakte Toivonen er op aangeven van Dries Mertens zelfs 0-2 van.

PSV liet in het eerste halfuur kansen liggen om verder uit te lopen en kreeg in de 33e minuut prompt een doelpunt om de oren. Olcan profiteerde optimaal van geschutter van Timothy Derijck. Trabzonspor ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet verder dan een gevaarlijk schot van Burak, dat door Isaksson knap werd gekeerd.

Als PSV volgende week in Eindhoven een plaats in de volgende ronde veiligstelt, mag het zich opmaken voor een wedstrijd tegen Stoke City of Valencia. De Spanjaarden hebben na een 1-0 zege in Engeland de beste papieren.

Mooie goal John schenkt FC Twente zege in Roemenië

En ook FC Twente heeft vanavond een grote stap gezet richting de achtste finales van de Europa League. Steaua Boekarest kwam weliswaar fel uit de startblokken, maar kon dat niveau niet de hele wedstrijd volhouden. Veel Roemeens gevaar leverde het bovendien niet op. Wel maakte het dat FC Twente maar lastig in de wedstrijd kwam.

Ola John maakte acht minuten na rust met een schitterende stift het verschil. Volgende week is de return in Enschede.

Twente kreeg in een rommelige eerste helft via Luuk de Jong al een prima kans om de score te openen. De spits maaide na een voorzet van Leroy Fer echter wild over de bal heen. De ruim dertigduizend fans van Steaua konden alleen applaudisseren voor een afstandsschot van Stefan Nikolic.

Vroeg in de tweede helft zorgde John voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De aanvaller, deze week voor het eerst opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, gaf doelman Ciprian Tatarusanu met een bekeken stiftbal het nakijken.

Om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, voerde Steaua in de slotfase de druk op. Leandro Tatu schoot rakelings naast het doel van Nikolay Mihaylov. Ook een kopbal van Geraldo was niet zuiver genoeg om Twente nog pijn te doen.

    • Niels Posthumus