Kort nieuws Economie

CDA: makkelijker schenken aan kind

Den Haag. Ouders moeten hun kinderen makkelijker kunnen helpen met het aflossen van hun hypotheek. Het CDA deed woensdag een voorstel waarin de leeftijdsgrens van 35 naar 45 jaar opgerekt wordt, om belastingvrij eenmalig een schenking te kunnen doen van maximaal 50.000 euro. De schenking moet ook voor bestaande hypotheken mogelijk zijn. Er is een meerderheid in de Tweede Kamer voor het voorstel. (NRC)

Oud-staatstecretaris EZ Ybema overleden

Den Haag. Gerrit Ybema, de voormalige staatssecretaris, is gisteren overleden. Ybema, die 66 jaar is geworden, was al geruime tijd ziek. Dat meldt D66 donderdag. Ybema was voor die partij staatssecretaris van Buitenlandse Handel, in het kabinet Kok (1998-2002). Daarvoor zat hij in de Tweede Kamer. . (Novum)

Cisco protesteert tegen overname Skype

Rotterdam. Netwerkbedrijf Cisco tekent protest aan tegen de overname van Skype door Microsoft. De EU keurde deze overname goed, maar Cisco vindt dat Skype perse met andere belsoftware – zoals die van Cisco – overweg moet kunnen. (NRC)