In beeld

Koningin van het Carnaval op Tenerife

Het carnaval van Santa Cruz is na het carnaval van Rio de Janeiro het meest populaire en bekendste carnaval ter wereld. Het trekt bezoekers van over de hele wereld naar het Canarische eiland Tenerife. Traditioneel wordt op de woensdag voor het begin van het feest de ‘Koningin van het Carnaval’ gekozen. Gisteren was deze verkiezing, die in heel Spanje elk jaar live op televisie wordt uitgezonden. De kostuums van de genomineerden zijn zo zwaar dat zij vaak naar het podium moeten worden gereden. Lopen is in de outfits bijna onmogelijk. De kostuums zijn zo duur dat de kandidaten moeten worden gesponsord door bedrijven op Tenerife. De outfits bestaan doorgaans uit plastic, metaal, papier... en vooral veel veren.
Carmen Gil draagt een creatie van de ontwerper Santi Castro als zij hoort dat ze tot 'Koningin van het Carnaval' zal worden gekroond op het jaarlijks carnavalsverkiezingsgala in Santa Cruz, Tenerife.
Foto Reuters / Santiago Ferrero
Een genomineerde voor de titel 'Koningin van het Carnaval' in Santa Cruz toont haar outfit aan de jury op het Canarische eiland Tenerife.
Foto AFP / Desiree Martin
Opnieuw Carmen Gil in haar creatie met de naam 'Imperio' voordat ze tot 'Koningin van het Carnaval' wordt gekroond door de jury in Santa Cruz. De verkiezing vond gisteren plaats.
Foto Reuters / Santiago Ferrero
Een genomineerde toont haar uitbundige carnavals-outfit aan de Spaanse jury op het eiland Tenerife. De kostuums zijn vaak zo zwaar dan de kandidaten nauwelijks nog kunnen lopen.
Foto AFP / Desiree Martin
Nog een van de vrouwen die gisteren tevergeefs een gooi deed naar de titel 'Koningin van het Carnaval' in Santa Cruz.
Foto AFP / Desiree Martin
Veren spelen een belangrijke rol in de outfits van de genomineerden voor de titel 'Koningin van het Carnaval' in Santa Cruz op Tenerife.
Foto AFP / Desiree Martin
En nog een deelneemster aan de verkiezing van 'Koningin van het Carnaval' gisteren in Santa Cruz. Ook zij wist de titel ondanks haar uitbundige verschijning niet binnen te slepen.
AFP / Desiree Martin
De laatste deelnemer aan de verkiezing van de 'Koningin van het Carnaval' in Santa Cruz op Tenerife.
Foto AFP / Desiree Martin