Grieks akkoord over extra bezuinigingen van 325 miljoen

De Griekse regering heeft overeenstemming bereikt over de 325 miljoen aan extra bezuinigingen die Griekenland moet gaan doorvoeren. Een deal daarover tussen de drie Griekse coalitiepartijen is een eis die de Europese ministers van Financiën verbonden aan een nieuwe noodlening van 130 miljard euro aan Griekenland.

De Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos maakte het nieuws gisteravond bekend. Maandag komt de regering met meer details over het akkoord.

De Europese ministers van Financiën voerden gistermiddag telefonisch overleg over de financiële situatie van Griekenland, nadat een eerder geplande bespreking in Brussel werd uitgesteld. Griekenland bood op dat moment nog onvoldoende duidelijkheid over hoe het de toegezegde 325 miljoen euro aan extra bezuinigingen ging regelen.

Voorzitter Jean-Claude Juncker zei na afloop van het overleg dat hij er „vertrouwen” in had dat „alle noodzakelijke beslissingen” maandag kunnen worden genomen. Reuters