Donkere klassiekers over het leven

Zangeres Roosbeef viert morgen in Paradiso haar 24ste verjaardag met een speciaal optreden.

In this film publicity image released by The Weinstein Company, Jean Dujardin portrays George Valentin in "The Artist." Dujardin was nominated Thursday, Dec. 15, 2011 for a Golden Globe award for best actor in a comedy or musical film. The Golden Globes will be presented Jan. 15 at the Beverly Hilton Hotel, televised live by NBC and hosted by Ricky Gervais. (AP Photo/The Weinstein Company)

Film

The Artist

„Een prachtige ode aan de stomme film. Ik dacht dat het heel saai zou zijn om naar een film te kijken waarin totaal niet gesproken wordt, maar dat was helemaal niet zo. Het verhaal wordt gedragen door heel mooie muziek. Daarbij ben ik gek op hondjes, en in The Artist is een belangrijke rol weggelegd voor een hond. Het is mooi dat een film als deze verder kijkt dan de gebaande paden. Je gaat er anders door nadenken, en dat is ook belangrijk.”

Concert

Randy Newman

„Ik ga haast nooit naar grote concerten. Maar naar Randy Newman, die in maart drie concerten in Nederland geeft, zou ik graag gaan kijken. Dus eigenlijk is dit meer een tip voor mezelf, ik wil hem graag nog zien voor hij dood is. Ik ben ook wel benieuwd hoe het er bij zo’n groot concert aan toegaat. Dat is toch weer heel iets anders dan een rockconcert.”

CdHet Zesde Metaal

„Volgende week komt in België de tweede plaat uit van de band Het Zesde Metaal: Ploegsteert. Ik ken ze goed omdat hun zanger Wannes Cappelle ook in mijn band speelt. Hij schrijft heel mooie teksten, klassiekers over het leven. Ploegsteert is een beetje een donkere plaat geworden. Wannes zingt in het West-Vlaams, en dat is vrij onverstaanbaar als je het voor het eerst hoort. Maar het is echt de moeite waard om er goed naar te luisteren. Hun eerste cd Akattemets uit 2008 heeft ten onrechte niet veel gedaan. Dus ze verdienen deze aandacht.”

    • Sandra Smallenburg