Confrontatie voorkomen tussen fans Ajax en United

Nederland, Amsterdam, 15-02-2012. Ajax-fans zijn vanavond, een dag voor de wedstrijd van Ajax tegen Manchester United, opgepatk en in bussen afgevoerd vanuit de Drik van den Broek op het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Reden of aanleiding zijn niet bekend of bevestigd maar vermoeden is dat de politie uit voorzorg de fans heeft opgepakt uit angst voor een confrontatie met Manchester United-fans. Foto: Olivier Middendorp

De Amsterdamse politie heeft aan de vooravond van de wedstrijd Ajax-Manchester United 88 voetbalsupporters aangehouden voor openlijke geweldpleging en 54 Belgische aanhangers van Anderlecht (vanavond in Alkmaar tegenstander van AZ) de stad uit gestuurd.

De ME dreef gisteravond rond half tien op het Marie Heinekenplein 76 Ajax-supporters een supermarkt in. Volgens de politie waren zij uit op een confrontatie met Engelse fans. De Nederlandse hooligans hadden onder meer een ploertendoder, traangas, een boksbeugel en drugs bij zich. De opgepakte fans werden na verhoor vrijgelaten.

Op het Rembrandtplein trof de politie 54 Anderlecht-aanhangers aan die zich bij Ajax-fans wilden aansluiten. Zij werden de stad uitgestuurd. In het centrum werden nog 12 Engelse en Nederlandse hooligans opgepakt voor openlijke geweldpleging.

Burgemeester Van der Laan heeft voor, tijdens en na het Europa League-duel vanavond van Ajax (aftrap 19 uur) een groot veiligheidsrisicogebied afgekondigd. Van de binnenstad tot aan de Arena mag de politie iedereen controleren op wapenbezit.

De assistent van Sir Alex: pagina 34