Arrestaties in Amsterdam voor wedstrijd Ajax - Manchester United

Onrust op de Amsterdamse Wallen vanmiddag tussen supporters van Ajax en Manchester United. Beeld: screenshot NOS

Bij rellen voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Manchester United heeft de politie in Amsterdam meerdere arrestaties verricht, meldt de NOS. Hoeveel mensen zijn opgepakt is nog onbekend. De wedstrijd vindt vanavond in de Amsterdam Arena plaats.

De politie greep in toen er een opstootje ontstond tussen de twee supportersgroepen. Ze daagden elkaar uit aan weerszijde van de Ouderzijds Voorburgwal in het centrum van Amsterdam. Politie te paard en de Mobiele Eenheid moesten eraan te pas komen om de fans uit elkaar te drijven, zegt persbureau AP. De supporters zouden eerder vanmiddag ook al ‘kleine objecten’ naar elkaar hebben gegooid op een plein in het centrum. Het is onbekend of daar ook mensen zijn gearresteerd.

De Amsterdamse politie houdt vanavond rekening met rellen en heeft extra agenten ingezet in het centrum van Amsterdam, het station en rondom de Amsterdam Arena. Er zouden signalen zijn dat beide clubs de confrontatie willen zoeken:

Gisteren ook al aanhoudingen vanwege wedstrijd

Gisteren moest de politie in Amsterdam ook al ingrijpen toen het tussen de twee supportersgroepen, die zich hadden verzameld bij het Marie Heinekenplein, uit de hand liep. Volgens persbureau AP werden gister 76 Ajax-fans gearresteerd toen ze de confrontatie met supporters van Manchester United zochten.

Volgens een woordvoerder van de politie, die gister al extra maatregelen voor de komst van de supporters had genomen, zouden al een grote hoeveelheid verboden middelen, evenals boksbeugels, messen, traangas en knuppels in beslag zijn genomen. Er zijn boetes tot 600 euro uitgeschreven.

    • Judith Laanen