Weer

Kruiend ijs is op verschillende plaatsen te zien langs de IJssel, op het Markermeer en de Waddenzee, veroorzaakt door een vrij krachtige, en afgelopen nacht langs de kust harde noordwestenwind. De stevige wind wordt veroorzaakt door een depressie op de Oostzee. In samenwerking met een krachtig hogedrukgebied ten zuidwesten van Ierland waaide het ook vandaag stevig.

Vanavond en vannacht neemt de wind af. Tijdens opklaringen kan het in het oosten afkoelen tot rond het vriespunt en kan het glad worden. In de loop van de nacht neemt de bewolking vanuit het westen toe en kan er lokaal wat lichte regen vallen. Plaatselijk kan het nevelig of mistig worden.

Morgen verdwijnt nevel en mist, maar blijft de bewolking overheersen. Lokaal kan daar nog een spat regen uitvallen. Bij een matige en aan zee vrij krachtige westenwind wordt het zes tot acht graden.

Vrijdag en zaterdag wordt meer regen verwacht en gaat het op zaterdag stevig waaien uit het zuidwesten. Daarmee wordt vrij zachte lucht aangevoerd. ’s Nachts blijft het boven de nul graden, overdag wordt het acht à negen graden.

Zondag en maandag bevinden we ons in koudere lucht waarin het ’s nachts weer een graadje kan vriezen.