Van Moskou naar Rotterdam: Michel Krielaars nieuwe chef Boeken NRC

Van Moskou naar Rotterdam.

Michel Krielaars wordt de nieuwe chef van de bijlage Boeken. Krielaars (1961), momenteel nog correspondent in Moskou, volgt Pieter Steinz op, die per 1 maart aantreedt als directeur van het Nederlands Letterenfonds.

Voordat hij in 2007 Coen van Zwol in Moskou opvolgde, was Krielaars plaatsvervangend chef van de kunstredactie. Sinds jaar en dag bespreekt hij non-fictie over Oost-Europa voor de bijlage Boeken.

Krielaars publiceerde zelf de romans Meeuw (1996), En het dansen gaat door (1998) en Afkomst (2003) en de verhalenbundel Vanillevla met frambozen (verhalen, 2005). Ook stelde hij met slavist Hans Driessen een bundel met ooggetuigenverslagen van de Russische geschiedenis samen.

Na zijn studie geschiedenis en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam was hij onder meer werkzaam als fondsredacteur bij uitgeverij Bert Bakker en buitenlandredacteur bij het actualiteitenprogramma NOVA.

Je kunt Michel volgen op Twitter.

    • Peter Vandermeersch