Milan overklast Arsenal en is dichtbij kwartfinales Champions League

Ibrahimovic schreeuwt het uit van vreugde nadat hij de 4-0 tegen Arsenal heeft gemaakt. Foto Reuters / Stefano Rellandini

AC Milan heeft vanavond in de Champions League zeer overtuigend gewonnen van Arsenal. De Milanezen klopten ‘The Gunners’ in de heenwedstrijd van de achtste finales in eigen huis met 4-0.

Dankzij goals van Kevin-Prince Boateng en Robinho stond Milan al voor rust op een comfortabele 2-0 voorsprong. Het was opnieuw Robinho die de tweestrijd vlak na rust al in het slot gooide door de 3-0 te scoren. Zlatan Ibrahimovic bepaalde ruim tien minuten voor tijd de eindstand op 4-0.

Prachtige eerste treffer van de avond, door Boateng:

szólj hozzá: ACM1-0ARS

Eerder vanavond boekte Zenit Sint-Petersburg thuis een nipte zege op Benfica. De ploeg van trainer Luciano Spalletti was met 3-2 te sterk voor de Portugezen. Roman Shirikov had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege.

De returns van beide wedstrijden zijn over drie weken. Barcelona zette gisteravond al een goede stap richting kwartfinales door thuis met 3-1 van Bayer Leverkusen te winnen. Olympique Lyon won gisteren met 1-0 van het Cypriotische APOEL Nicosia.

Samenvatting AC Milan-Arsenal:

    • Pim van den Dool