Is dit het nieuwe stulpje van de Hells Angels?

Het is een prachtig oud kerkje in het centrum van Landsmeer. Mooi gelegen aan het water en op steenworp afstand van Amsterdam. Een idyllische plek voor een bruiloft. En voor het nieuwe clubgebouw van de Hells Angels.

De Hells Angels hebben hun oog laten vallen op dit kerkje in Landsmeer.

Het is een prachtig oud kerkje in het centrum van Landsmeer. Mooi gelegen aan het water en op steenworp afstand van Amsterdam. De zaalkerk heeft een ingebouwde toren en grote delen van het interieur uit de 17e en 18e eeuw zijn bewaard gebleven. Een idyllische plek voor een bruiloft. En voor het nieuwe clubgebouw van de Hells Angels.

Het Parool meldt namelijk dat de Hells Angels hun oog hebben laten vallen op de voormalige Nederlands Hervormde Kerk. De motorclub zou een bod hebben uitgebracht bij Stadsherstel Amsterdam, eigenaar van het monumentaal erfgoed.


Grotere kaart weergeven

Een woordvoerder van Stadsherstel wil in de krant bevestigen noch ontkennen dat er met de Hells Angels wordt gepraat. Het voormalige clubhuis van de motorclub in Amsterdam-Oost ging begin deze maand tegen de vlakte. Na jarenlang bakkeleien met de gemeente verlieten de Angels het terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg. De club kreeg daarvoor een vertrekpremie van vier ton.

Er gingen eerder geruchten dat de Hells Angels zich wilden vestigen in Den Ilp, verderop in de gemeente Landsmeer.

    • Lex Boon