De trailer: INside out

Fotograaf en filmmaker Anton Corbijn heeft zo’n enorme productiviteit dat het al bijna lastig is om hem te volgen, laat staan om al dat werk ook echt te maken. Op de Berlinale gaat deze week de documentaire Inside Out in première, in maart verwacht in de Nederlandse bioscopen, van Klaartje Quirijns. Of de introverte domineeszoon zich echt ‘binnenste buiten’ heeft laten keren, is nog even afwachten. Maar Quirijns lijkt in ieder geval niet gezwicht voor de verleiding alleen maar wereldberoemdheden over hem aan het woord te laten. Dat had makkelijk gekund, want tot zijn boezemvrienden behoren de bandleden van U2 en Coldplay. Quirijns laat onder meer Corbijns zus zien, die spreekt over de eenzame jeugd van haar broer, en die zijn oeuvre beschrijft als de ‘cocon’ waarin hij zich heeft genesteld. Veelbelovende trailer.