Brieven

Geef dat meldpunt een serieuze kans

De PVV heeft met het verzoek om een meldpunt voor Oost-Europeanen de torn van de rest van de wereld over zich afgeroepen. Maar is een nadere beschouwing van dit voorstel niet de moeite waard?

Deze werknemers moeten volgens de huidige spelregels, wanneer zij een baan via een uitzendbureau verwerven, ook worden gehuisvest. Dit zijn kosten voor de uitzendorganisatie.

Om de kosten laag te houden, worden langs de grenzen van wat is toegestaan huizen aangekocht waarin het maximum aantal toegestane werkers wordt ondergebracht. Hierdoor kunnen zich problemen met omwonenden voordoen. Door nu een mogelijkheid te scheppen om deze klachten te melden en te bundelen, ontstaat een reëel beeld van de situatie ter plekke.

Dus val niet over elkaar heen in correcte verontwaardiging, maar wees eerlijk en realistisch en onderzoek dit PVV-verzoek alsof het door Alexander Pechtold van D66 was ingediend

Jan Leeuwenstein

Pijnacker

Hoe gaat dat straks tijdens het EK in Polen?

Als Nederlander schaam ik mij voor een minister-president die niet luid en duidelijk afstand durft te nemen van het meldpunt van de PVV. Maar er is nog een bijkomend detail: als Nederlandse voetbalsupporter straks in Polen en Oekraïne zou ik mij, denk ik, toch ietsje prettiger (en veiliger!) voelen als ik uit een land kwam waar, als een paar gekken iets roepen, de regering daar volledig afstand van neemt. Als Rutte niets doet, wordt het niet echt fijn voor al die Nederlanders daar. Mark Rutte, word volwassen.

Heleen Alberdingk Thijm

De Goorn

Het overtollig inkomen van SP-politici

Rosanne Hertzberger haalt in haar column op een Joseph McCarthy-achtige wijze uit naar de SP (Opinie, 13 februari). Zij ontdekt lijken die allang uit de SP-kast zijn verdwenen. Ouwe koek zou ik zeggen.

De PVV geeft brievenbuspissers de kans een inkomen van anderhalve ton te verwerven. Daarnaast ontvangen ze vaak inkomens als Staten- of gemeenteraadslid. De SP denkt anders over het verdienmodel van politici.

Niet persoonlijk gewin, maar echte betrokkenheid is een motief om politiek te bedrijven. Dat principe wil men daar graag handhaven en dat verdient veel lof.

Overigens vind ik dat SP-politici hun overtollig inkomen ook mogen besteden aan de Voedselbank in plaats van storten in de partijkas.

Cees van den Berg

Den Haag

    • Cees van den Berg
    • Heleen Alberingk Thijm
    • Jan Leeuwenstein