Bokser Mayweather maakt weer racistische opmerking

Dit keer haalt de bokser op Twitter uit naar basketballer Jeremy Lin.

Rotterdam. New York Knicks-basketballer Jeremy Lin beheerst het sportnieuws in de Verenigde Staten. De onbekende Lin kreeg een paar weken geleden wegens blessures een kans in het NBA-team en leidde de Knicks naar vijf zeges op rij, waaronder een overwinning op Los Angeles Lakers, waarbij de zoon van Taiwanese ouders 38 punten scoorde. Lin groeide uit tot een sensatie.

Maar volgens bokser Floyd Mayweather is de aandacht voor hem onzin. Lin krijgt alleen aandacht omdat hij een Aziaat is, denkt hij. Dat twitterde Mayweather maandag. „Jeremy Lin is een goede speler, maar hij wordt gehypet omdat hij Aziaat is. Zwarte spelers doen iedere avond wat hij doet, maar krijgen niet dezelfde waardering.”

Mayweather staat bekend om zijn controversiële en raciaal geladen meningen. Hij heeft zijn rivaal Manny Pacquiao van de Filippijnen meermalen beledigd. In 2010 deed hij dat in een video op internet waarin hij zich racistisch en homofobisch over Pacquiao uitliet. Novum, AP