Barcelona wint bij Bayer Leverkusen

Ook Olympique Lyon won, tegen Apoel Nicosia werd het 1-0.

Rotterdam. FC Barcelona heeft gisteravond het eerste duel met Bayer Leverkusen in de achtste finales van de Champions League gewonnen. In Duitsland werd het 1-3. Alexis Sánchez zette de ploeg van trainer Pep Guardiola voor rust op voorsprong. Na rust ging Bayer Leverkusen meer voetballen en kreeg daardoor ook kansen. Michal Kadlec kopte zelfs de gelijkmaker binnen. Maar drie minuten later was Sánchez opnieuw trefzeker en Lionel Messi bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 3-1.

Olympique Lyon won thuis met 1-0 van Apoel Nicosia. Alexandre Lacazette maakte na bijna een uur spelen het enige doelpunt. De returns zijn op 7 maart.

Vanavond zijn er weer twee wedstrijden in de achtste finales van de Champions League. AC Milan speelt thuis tegen Arsenal, FC Zenit ontvangt Benfica.

In de Europa League lijkt Sporting Braga een nieuw succesverhaal te kunnen vergeten. De verliezend finalist van vorig seizoen verloor gisteren thuis met 2-0 van Besiktas. Cruciaal voor het verloop van de wedstrijd was een beslissing van Kevin Blom in de eerste helft. De Nederlandse scheidsrechter besloot een schwalbe van Besiktas-speler Helder Barbosa op de rand van het strafschopgebied te bestraffen met geel. Omdat het zijn tweede kaart betrof, moest de 24-jarige Portugees het veld verlaten.

Olympiakos Piraeus won uit met 1-0 bij Rubin Kazan, door een doelpunt van David Fuster. Novum