Barça bijna kwartfinalist

FC Barcelona heeft gisteravond het eerste duel met Bayer Leverkusen in de achtste finales van de Champions League met 3-1 gewonnen. De return over drie weken in Camp Nou is een formaliteit.

Barça herstelde zich van de 3-2 nederlaag afgelopen zaterdag bij Osasuna, waardoor de kans op titelprolongatie uitgesloten lijkt. De Catalaanse ploeg staat al tien punten achter op aartsrivaal Real Madrid. Barcelona staat wel in de Spaanse bekerfinale en met één been in de kwartfinale van de Champions League.

De Chileense spits Alexis Sánchez zette de ploeg van trainer Pep Guardiola gisteravond vlak voor rust op voorsprong. Op aangeven van uitblinker Lionel Messi schoot hij de bal door de benen van de Duitse doelman Bernd Leno (0-1). De snelle en wendbare Sánchez, spelend als ‘valse’ rechtsbuiten, lijkt een terugkeer van de geblesseerde Nederlander Ibrahim Afellay in het basiselftal van Barcelona tegen te houden.

Na rust kroop Leverkusen uit zijn schulp en de Duitse subtopper kreeg ook kansen tegen de beste ploeg ter wereld. De Tsjech Michal Kadlec zorgde met een kopbal voor de gelijkmaker (1-1). Even later passeerde Sánchez op volle snelheid de Duitse doelman en scoorde hij vanuit een moeilijke hoek (1-2). Messi scoorde vlak voor tijd ook op fraaie wijze, na een combinatie met Dani Alves (1-3).

In het andere duel in de achtste finales won Olympique Lyon thuis met 1-0 van Apoel Nicosia.