Begrafenis Whitney Houston aanstaande zaterdag in kerk Newark

Whitney Houston in 1998 toen ze bij de Amerikaanse Billboard Awards optrad. Foto Reuters / Darrin Bush

De onlangs overleden Amerikaanse zangeres Whitney Houston wordt zaterdag begraven in de New Hope Baptist kerk in Newark in de staat New Jersey. Het is de kerk waar ze als kind zong, meldt persbureau AP.

Houston werd geboren in Newark en groeide op in het nabij gelegen East Orange in New Jersey. In haar jeugd zong ze in het kerkkoor van de New Hope Baptist kerk:

Doodsoorzaak nog onbekend

Houston werd zaterdag dood gevonden in een bad op een hotelkamer in Los Angeles. Door middel van een toxicologisch onderzoek moet worden vastgesteld of Houston is verdronken of dat ze al dood was voor ze in het water van de badkuip gleed.

Uit de autopsie die zondag werd afgerond bleek dat de longen van Whitney Houston waren gevuld met water. Of de zangeres is overleden door verdrinking, moet nog blijken uit nader onderzoek. Dat schreef de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Familie Houston betwist mogelijke doodsoorzaak

Bronnen vertellen aan TMZ dat er geen drugs zijn gevonden in de hotelkamer waar het levenloze lichaam van de 48-jarige zangeres is aangetroffen. Wel heeft Houston mogelijk het kalmeringsmiddel Xanax geslikt. Een combinatie van het medicijn met alcohol heeft er mogelijk voor gezorgd dat Houston haar bewustzijn verloor en vervolgens in het bad is verdronken. De uitslag van het toxicologisch onderzoek wordt waarschijnlijk over vier tot zes weken bekendgemaakt.

Volgens de familie van Houston is de actrice/zangeres niet verdronken, maar omgekomen door overmatig medicijngebruik in combinatie met alcohol. De lijkschouwer zou de familie van Houston hebben verteld dat uit onderzoek blijkt dat ze niet door verdrinking om het leven is gekomen. De zangeres werd zaterdag in een badkuip gevonden, maar er is niet genoeg water in haar longen aangetroffen om aan te nemen dat ze is verdronken.

    • Judith Laanen