Weer

Het is weer groen in Nederland. Alleen sloten, plassen en meren vertonen nog tekenen van de achter ons liggende koude.

Wisselvalligheid en dooi kenmerken het weerbeeld. Wel kan het tijdens nacht en ochtend soms verraderlijk glad zijn doordat de vorst nog in de grond zit.

Waar de afgelopen twee weken met een veelal oostelijke wind continentale vrieslucht werd aangevoerd, komt de lucht nu van boven de oceaan en is de invloed van lagedrukgebieden groter geworden. Vanavond is het dan ook regenachtig.

Vannacht wordt het vanuit het noorden op steeds meer plekken droog en er arriveren opklaringen. Ofschoon het niet verder afkoelt dan naar 2 tot 5 graden, wordt het tijdens die opklaringen lokaal glad door bevriezing van natte weggedeelten. Het waait matig tot hard uit het noordwesten.

Ook morgen overdag staat er een stevige wind, 4 tot 7 Bft. uit het noordwesten. Er trekken buien over, sommige met hagel of natte sneeuw. Nu en dan breekt de zon door. Het vaakst in Groningen en Friesland, terwijl daar in Brabant, Limburg en Zeeland nauwelijks ruimte voor is. Het wordt 5 tot 7 graden.

Ook de rest van de week blijft het wisselvallig.