Voetbalnieuws

Wolverhampton Wanderers heeft gisteren trainer Mick McCarthy ontslagen. De 53-jarige Ier moet vertrekken na de 5-1 thuisnederlaag tegen West Bromwich Albion van zondag. De Wolves staan op een achttiende plaats in de Premier League en haalden uit de laatste dertien wedstrijden slechts drie punten.

Het gaat niet goed met Glasgow Rangers. De Schotse club is door de rechter onder curatele gesteld nadat zij opnieuw uitstel van betaling had aangevraagd. Rangers heeft onder meer een belastingschuld van bijna 60 miljoen euro en een faillissement dreigt – al bericht de nummer twee in de Schotse competitie zelf op de website dat er geen reden is voor paniek. Omdat Glasgow Rangers niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, is er een kans dat de Schotse bond punten in mindering brengt.

Evander Sno is voor vier wedstrijden geschorst. De middenvelder van RKC Waalwijk kreeg zondag in het duel met SC Heerenveen een rode kaart omdat hij met gestrekt been een tackle had gemaakt op Viktor Elm. Sno kreeg de relatief zware straf mede omdat hij er net een schorsing op had zitten. De oud-Ajacied was in de kwartfinales van het bekertoernooi ook al van het veld gestuurd.

Voetbalbond KNVB zet de komst van de Women’s BeNe League door. Het bestuur stemde in met het uitwerken van de plannen voor de competitie tussen Belgische en Nederlandse vrouwenvoetbalteams, die volgend seizoen van start moet gaan. De voetbalbond van België ging al eerder akkoord. De opzet is dat acht Belgische en acht Nederlandse ploegen eerst een nationale competitie afwerken. De vier sterkste clubs van beide landen kwalificeren zich voor de BeNe League A en de nummers vijf tot en met acht voor de BeNe League B. De hoogst geklasseerde Belgische en de hoogst geklasseerde Nederlandse club van de BeNe League A kwalificeren zich voor de Champions League. In Nederland komen op dit moment zeven clubs uit in de eredivisie vrouwen: FC Twente, Telstar, FC Utrecht, ADO Den Haag, sc Heerenveen, VVV-Venlo en FC Zwolle.

En opnieuw krijgen supporters van het Nederlands elftal langer de tijd om kaartjes te bestellen voor EK-wedstrijden. De deadline is op verzoek van de KNVB voor de tweede keer verschoven, tot 2 maart, omdat er nog altijd veel kaarten niet verkocht zijn. Voor de groepsduels met Portugal en Denemarken zijn bijvoorbeeld nog 1.500 (van de 6.000) tickets beschikbaar, voor de halve finale nog zo’n 1.200 (van de 5.000) en voor de finale nog 2.500 (van de 9.000).