Veel mannen zonder een sloerie te zijn

‘Stuur ons een foto waarop u staat met al uw exen.’ Die oproep plaatsten we vorige week. Diverse foto’s met ongelukkige liefdes kwamen binnen. Een groepsfoto ontbrak. Wel ontvingen we deze cartoon.

Wilma Laarakker (63), schilder,tekenaar, Amsterdam: „Een vrolijke vriendin van mij is nu al weer een tijdlang gelukkig met één man, maar een jaar of tien geleden had ze in de korte tijd de ene na de andere. Dan zaten we in het café te kletsen, kwam er iemand binnen en dan riep ze: hé, daar zul je mijn ex hebben. Met al die mannen maakte ze dan gezellig een praatje.

„Pijnlijk was het nooit. Ze verstond de kunst iets met veel mannen te hebben zonder dat ze een sloerie werd. In die tijd heb ik deze cartoon voor haar gemaakt. Ze kon er hartelijk om lachen.

„We zagen een keer een BN’er binnenkomen en we fluisterden tegelijk tegen elkaar: wat een leuke vent is dat! Een paar uur later ging zij mooi wel met die leuke vent naar huis.”

Gezocht: groepsfoto’s mét een opmerkelijk verhaal. Historischefamiliefoto’s zijn vaak ingestuurd. De redactie zoekt met name ook recente foto’s. Mail foto en tekst naar mensen@nrc.nl.