Valentijnsdag. Google heeft van de ‘doodle’ een liefdesverhaaltje gemaakt

De Google Doodle verwijst vandaag naar een animatie. Screenshot YouTube / Google

Dat het Google-logo op hun homepage regelmatig naar een speciaal thema verwijst, is voor niemand nieuw. Het gebeurt immers al sinds 1998. Maar de Valentijnsdag-’doodle’ van vandaag is erg bijzonder.

Er staat namelijk een jongetje met een play-knopje in zijn hand voor de zes letters. Klik je erop, dan krijg je een korte animatie over prille liefde voorgeschoteld.

Het is niet de eerste keer dat er een filmpje gemaakt wordt om het Google-logo te vervangen, stipt TechCrunch aan. In de meeste gevallen blijft het letterlijk bij een ‘doodle’: een tekening waarin het Google-logo zich aanpast aan het thema. Maar voor de verjaardagen van Charlie Chaplin, Freddie Mercury en John Lennon (onder) werd bijvoorbeeld al eens een filmpje gemaakt.

Voor Valentijnsdag 2012 werd half januari animator Michael Lipman gebeld. Google had toen het verhaaltje al grotendeels bedacht. “Normaal heb ik negen tot tien weken nodig voor zo’n filmpje”, zegt hij. “Nu had ik er maar drie.” Maar: “Als Google belt en zegt ‘je mag iets maken wat honderden miljoenen mensen gaan zien’, dan luister je wel”.

Voor de muziek werd gekozen voor de klassieker ‘Cold, Cold Heart’, in een uitvoering van Tony Bennett - volgens TechCrunch omdat de inmiddels 85-jarige zanger een groot fan is van de doodles.

Luister naar ’Cold, Cold Heart’ van Tony Bennett op Spotify

Wie tot het eind blijft kijken en goed oplet, merkt op dat er een bescheiden politieke boodschap in het filmpje verborgen zit. Onder de koppels die (een klein beetje à la de slotscène van Love Actually) in beeld komen, zijn een hond en een kat, een oud stel, maar ook twee jongens samen.

    • Peter Zantingh