Troostsites

1cafedeliefde.nl Het VPRO-programma Café De Liefde is alweer een tijdje van de buis, maar de website is nog immer levend. Bezoekers houden onder meer een dagboekblog bij over hun sores in de liefde. Het tv-programma besteedde in 2008 een uitzending aan liefdesverdriet, ook te zien op de website. Schrijfster Rhijja Jansen zei toen: „Als je gewoon aan het leven bent, zet je drie stappen vooruit. Op het moment dat je liefdesverdriet hebt, zet je wel tien stappen vooruit.”

2tests.psychologiemagazine.nl/Relaties/Test%20liefdesverdriet De liefdesverdriettest van Psychologie Magazine kan een verontrustend resultaat opleveren. Schijnbaar slaat een gebroken hart snel om in een acute depressie. Na het testje worden er gelukkig tips gegeven om alsnog te ontsnappen aan naderende ineenstorting.

3liefdesverdriet.net Deze website biedt toepasselijkemuziek om bij te grienen en toepasselijke gerechten om het verdriet weg te schransen. Als Roy Orbison en hulahoop-milkshakes niet blijken te helpen, biedt de website ook nog gedichten, boeken- en afleidendingstips.

    • Diederik Huffels