Strijd om boek Amanda Knox is begonnen

Amanda Knox in tranen na haar vrijspraak. (Foto AP / Pier Paolo Cito)

In de VS vechten uitgevers om het boek van Amanda Knox te mogen publiceren. Knox werd er van beschuldigd in Italië een moord te hebben gepleegd. Ze zat vier jaar in de cel en werd vorig jaar oktober vrijgelaten.

Volgens The Telegraph kwam Knox “intelligent en zelfverzekerd” over tijdens een ontmoeting met potentiële uitgevers. Ze zou erg graag haar boek over de moord waarvan ze werd beschuldigd willen publiceren. Er zouden inmiddels miljoenen voor haar boek in wording geboden zijn.

Amanda Knox werd in 2009 veroordeeld tot 26 jaar cel wegens het ombrengen van haar huisgenote Meredith Kercher tijdens een uit de hand gelopen seksspel. Knox zou daarbij hulp hebben gehad van haar ex Raffaele Sollecito en Rudy Guede. Het lichaam van Kercher werd halfnaakt en met een doorgesneden keel gevonden in het Italiaanse appartement van de Britse en Knox. In het hoger beroep werd ook Sollecito vrijgesproken.

In het hoger beroep in oktober vorig jaar vernietigde de rechtbank de eerdere veroordeling van Knox. Het mes waarmee Kercher zou zijn gestoken bevatte DNA van Knox op het heft, maar de DNA van Knox is in onvoldoende mate aangetroffen op het lemmet om er conclusies aan te verbinden.

    • Sebastiaan Kort