In beeld

Nepal bereidt zich voor op Mahashivaratri

Uit Nepal en India komen hindoes naar de Pashupatinath-tempel in Kathmandu om Mahashivaratri te vieren, een Hindoeïstisch feest ter ere van Shrii Shiva, een goddelijke persoonlijkheid in het hindoeïsme. Hoewel het feest, een van de grootste feesten tere ere van Shiva, op 20 februari plaatsvindt zijn de voorbereidingen al in gang. De toegewijden van Shiva vasten op deze dag, smeren hun lichamen in met as, bidden en roken marihuana. Het roken van marihuana op is toegestaan omdat Shrii Shiva dat op deze dag zelf ook zou hebben gedaan.
Reuters / Navesh Chitrakar
Reuters / Navesh Chitrakar
Reuters / Navesh Chitrakar
Reuters / Navesh Chitrakar
Reuters / Navesh Chitrakar
Reuters / Navesh Chitrakar
Reuters / Navesh Chitrakar
Reuters / Navesh Chitrakar