Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Geopolitiek

Lees hier de brief van Oost-Europese ambassadeurs over het PVV-meldpunt

Screenshot van het PVV-initiatief Meldpunt Midden en Oost-Europeanen.

In een open brief uiten de ambassadeurs van Bulgarije, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië in Nederland hun zorgen over de lancering van het ‘Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen‘. Volgens hen is het meldpunt “onmiskenbaar discriminatoir en denigrerend”.

Common Letter of EU Ambassadors 13 02 2012

En een vertaalde versie:

Courtesy Translation Ambassador’s Letter