Iran ontkent aandeel in bomaanslagen op Israëliërs

Iran ontkent dat het deel zou hebben aan bomaanslagen gisteren, meldt persbureau Reuters. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu beschuldigde aartsrivaal Iran van bomaanslagen op Israëlische diplomaten in India en Georgië.

De Iraanse ambassadeur in New Delhi omschrijft de aantijgingen als „pure leugens” tegenover het staatspersbureau IRNA: „We verwerpen met klem de onjuiste opmerkingen van een Israëlische regeringsfunctionaris. Deze beschuldigingen zijn niet waar.”

Bij een bomaanslag op de auto van een Israëlische diplomaat in New Delhi, India, raakten gistermiddag de chauffeur en de vrouw van een Israëlische diplomaat gewond.

Bijna gelijktijdig ontdekte de chauffeur van een Israëlische diplomaat bij de ambassade van Israël in Georgië een pakketje onder zijn auto met daarin een granaat. De politie wist de aanslag te verijdelen.

Volgens Carolien Roelants, Midden Oosten-deskundige van nrc.next, zijn er in dit klimaat continue aantijgingen over en weer. „Het komt Netanyahu in zijn propagandacampagne tegen Iran mooi uit om ze te beschuldigen. Maar weten we ook of het waar is? Nee.” NRC