Huta Galung ronde verder

De tennisser versloeg in de eerste ronde in Rotterdam Ivan Ljubicic.

Rotterdam. Jesse Huta Galung heeft op de eerste dag van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam voor een verrassing gezorgd. De Nederlander versloeg in twee sets de voormalig nummer drie van de ATP-ranking, de Kroaat Ivan Ljubicic: 7-6 en 6-3. Het was de eerste keer dat Huta Galung een wedstrijd won bij het toernooi in Rotterdam. In de tweede ronde treft hij de winnaar van de partij tussen Thiemo de Bakker en de Serviër Viktor Troicki, die vandaag wordt gespeeld. De 26-jarige Huta Galung was in het voorjaar van 2011 de nummer 110 van de wereld, maar zakte mede door een elleboogblessure af naar boven de 200. Voor Ljubicic was het zijn tiende deelname aan het toernooi in Rotterdam. Tweemaal bereikte hij de finale. NRC