De dichter: opgestoken middelvinger

De dichter: opgestoken middelvinger

Daan Doesborgh (23) „Als kunstenaar kan ik tenminste nog munt slaan uit mijn liefdesverdriet. Ik schrijf er gedichten over. Die gedichten beschouw ik als een opgestoken middelvinger naar mijn ex. Zij heeft me gedumpt, maar ik heb er aan verdiend. Liefdesverdriet is een geslaagd onderwerp voor een dichter. Het publiek snapt waar je het over hebt.

„Ik schrijf er meer over dan dat ik erover praat. In een gedicht kan ik onverbloemd eerlijk zijn – achteraf kun je altijd nog zeggen dat het fictief was. Als ik een ex de huid vol scheld, zeg ik bijvoorbeeld dat het een stijlfiguur was.

„Mijn laatste liefdesverdriet was de ergste ervaring tot nog toe. Het duurde ongeveer een jaar. De remedie was: veel drinken en leuke dingen doen met vrienden. Zoals naar de film gaan en samen koken.”

Liedje: ‘For No One’ van The Beatles