Weer

Het einde van twee weken lang winterweer van formaat met veel ijs en schaatsplezier werd vanochtend afgesloten met verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal.

Deze week zien we geen koude rondom een krachtig Russisch hogedrukgebied, maar een noordstroming rondom een nieuw hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan. Vanaf de Noordzee stroomt de komende dagen minder koude, vochtige lucht naar ons land.

Vanavond is het bewolkt en valt er lokaal nog wat regen en in het oosten en zuidoosten natte sneeuw. Vannacht wordt het droog en klaart het in het noordwesten wat op. Bij temperaturen tot dichtbij het vriespunt kan het lokaal glad worden door bevriezing, maar niet op uitgebreide schaal.

Morgen is er veel bewolking en kan lokaal nog een spat regen vallen, maar af en toe laat de zon zich ook zien. In de middag wordt de bewolking vanuit het noordwesten dikker en kan er opnieuw wat regen vallen. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige noordwestenwind. Het wordt 5 graden.

De rest van de week verloopt bewolkt, soms valt er wat regen. Overdag wordt het 7 graden. Ook ’s nachts blijft het kwik boven nul, behalve in de nacht naar donderdag.