Traktatie

Wij woonden al een paar jaar in een volksbuurt in Oss toen er een aantal Poolse mensen achter ons kwam wonen. Vanwege de taalbarrière hadden we nog nooit een praatje met ze gemaakt. Mijn vriend en ik houden van heel veel soorten muziek, zo houden wij ook erg van de Duitse band Seeed. Toen wij die een middag heel hard op hadden staan en vervolgens weer uitzetten, reageerden onze Poolse achterburen door ook Seeed op te zetten, maar dan andere nummers. Ook trakteerden ze ons nog op Poolse muziek van hetzelfde genre (soort Poolse hiphop/dubstep). Toen wij vervolgens onze buren tegen kwamen begroetten zij ons en lachten ze. Ik vind dit een mooi voorbeeld hoe muziek het ijs kan breken tussen mensen met een andere taal die anders misschien nooit iets tegen elkaar zouden zeggen!

Hilde, Oss

Via meldpuntwaardevollegezelligheid.nl