Titelprolongatie is ver weg voor Barcelona na zeperd

De Catalaanse club verloor op het bevroren veld van Osasuna: 2-3.

Rotterdam. Voetbalclub FC Barcelona lijkt kansloos voor de vierde Spaanse landstitel op rij na een pijnlijke 3-2 nederlaag uit bij middenmoter Osasuna. De Catalaanse club heeft tien verliespunten meer dan koploper Real Madrid, mits Real gisteravond laat de thuiswedstrijd tegen Levante wist te winnen. Toen deze krant naar de drukker ging was de uitslag van dat duel nog niet bekend.

„Natuurlijk maakt dit de competitie moeilijker, maar deze dingen gebeuren”, zei Barcelona-coach Pep Guardiola tegen persbureau AP. Osasuna is pas de derde club sinds het seizoen 2008/2009 die minstens drie keer wist te scoren tegen Barcelona in de competitie. Atlético Madrid en Villarreal zijn de twee andere. NRC