Positieve verhalen over Polen

Het PVV-meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen irriteert velen. Gevolg: tegensites, zowel satirisch als serieus.

Zo richtte de Nederlands-Poolse rapper Mr. Polska het Meldpunt Waardevolle Gezelligheid op. „Mr. Polska vindt dat de komst van Midden- en Oost-Europeanen vooral heel waardevol is, maar ook erg gezellig”, meldt hij. Hij wil positieve verhalen op zijn site plaatsen en kreeg er al ruim 800 toegestuurd.

Op internet zijn verder de Facebookpagina’s Positief Meldpunt Oost- en Midden-Europeanen en Meldpunt PVV Overlast te vinden. Verhalen over aardige Europeanen in het algemeen kunnen naar meldpuntaardigeeuropeanen.nl. Klachten over Nederlanders? Surf naar meldpuntnederlanders.nl.

Het Meldpunt Limburgers is kort na opening alweer opgeheven. Ondanks de „goede bedoelingen”, legt de beheerder uit, „heeft een aantal mensen deze site helaas toch als kwetsend ervaren”. Last van Belgen, oftewel ‘B-landers’? Ga dan naar meldpuntbelgen.nl.

Redacteur Jeroen van Rooij van website Hard//Hoofd ontdekte dat je op de PVV-site ook kunt melden dat je géén overlast hebt. „Dus ga er als de sodemieter heen, vink overal ‘nee’ aan”, tipt hij.