Noorse pers: twee Nederlandse militairen slaan in op een Noor

Nederlandse militairen zijn vannacht betrokken geraakt bij een vechtpartij in de stad Bergen in Noorwegen. Dat meldt de Noorse regionale krant Bergensavisen.

De militairen kwamen vermoedelijk van een van de twee Nederlandse marineschepen die in een nabijgelegen haven in Tollbodkaien liggen, aldus politiechef Frode Kolltveit. De aanleiding voor de vechtpartij bij een club genaamd Rick’s is niet bekend. Twee Nederlanders zouden op een Noor hebben ingeslagen. De Noor zou buiten bewustzijn zijn geraakt en naar het ziekenhuis zijn gebracht.

In 2006 waren 28 Nederlandse mariniers betrokken bij een vechtpartij tijdens het stappen in Noorwegen. Daarbij raakten vijf Noren en één Nederlandse militair gewond. Naar aanleiding van het incident bood generaal Dick Berlijn, de Commandant der Strijdkrachten, zijn excuses aan bij zijn Noorse collega.

    • Jules Seegers