‘Longen Whitney Houston vol water, geen drugs in kamer gevonden’

Herdenking van Whitney Houston bij het beroemde Apollo Theatre in Harlem, New York. Foto AFP / Taylor Hill

De longen van Whitney Houston waren gevuld met water. Dat blijkt uit de autopsie die gisteren is afgerond. Of de zangeres is overleden door verdrinking, moet nog blijken uit nader onderzoek. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Houston werd zaterdag dood gevonden in een bad op een hotelkamer in Los Angeles. Door middel van een toxicologisch onderzoek moet worden vastgesteld of Houston is verdronken of dat ze al dood was voor ze in het water van de badkuip gleed.

Familie Houston heeft andere versie van verhaal

Bronnen vertellen aan TMZ dat er geen drugs zijn gevonden in de hotelkamer waar het levenloze lichaam van de 48-jarige zangeres is aangetroffen. Wel heeft Houston mogelijk het kalmeringsmiddel Xanax geslikt. Een combinatie van het medicijn met alcohol heeft er mogelijk voor gezorgd dat Houston haar bewustzijn verloor en vervolgens in het bad is verdronken. De uitslag van het toxicologisch onderzoek wordt waarschijnlijk over vier tot zes weken bekendgemaakt.

Volgens de familie van Houston is de actrice/zangeres niet verdronken, maar om het leven gebracht door overmatig medicijngebruik in combinatie met alcohol. De lijkschouwer zou de familie van Houston hebben verteld dat uit onderzoek blijkt dat ze niet door verdrinking om het leven is gekomen. De zangeres werd zaterdag in een badkuip gevonden, maar er is niet genoeg water in haar longen aangetroffen om aan te nemen dat ze is verdronken.

Eerbetoon op Grammy Awards

Gisteravond werd de ooit zo gevierde zangeres herdacht bij de 54ste uitreiking van de Grammy Awards. Rapper LL Cool J droeg een gebed voor ter ere van Houston:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Actrice en zangeres Jennifer Hudson zong Houstons grootste hit I Will Always Love You:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

    • Jules Seegers