Goal van het Weekend van River Plate, oh nee Valencia deed het nóg mooier

Moeilijk hoor, de mooiste treffer van het weekend kiezen als het gaat tussen ‘mooi’ en ‘mogelijk net zo mooi’. Deze week in elk geval ook een toegift uit Afrika.

Eerst dit: scoren vanaf de middenlijn, en dan ook nog direct na de aftrap, door Christian Fabbiani (Independiente Rivadavia). Ronaldo staat dit seizoen op 34 goals in 33 wedstrijden, gisteren kwam hij tot een hattrick dankzij onder meer deze zwieper. En in Italië scoorde Emanuele Terranova (Sassuolo) met een capoeira-achtige beweging.

Spelen als Barça is wat ze in Amsterdam willen, maar Borussia Mönchengladbach is dichter bij Cruijffs ideaal in de buurt. En vervelender nog voor de die-hard Ajax-fans: in Eindhoven kregen ze het gisteren ook redelijk voor elkaar.

En net als je denkt: nu hebben we dé goal van het weekend te pakken, zie je iets wat eigenlijk net weer een tikkeltje meer impact op het netvlies heeft. Sorry, Lucas Ocampos van River Plate, maar Sofiane Feghouli (Valencia) ging erg lekker:

Toegift

Soms gaat het bij voetbal even niet om doelpunten. Zambia won gisteravond voor het eerst in de geschiedenis de Afrika Cup. Dat ging via een heel spannende penaltyreeks. Tijdens de reguliere speeltijd vond en ontroerend moment plaats toen Zambiaan Joseph Musonda na tien minuten geblesseerd het veld af moest. Coach Hervé Renard droeg de goede man na afloop zelf naar zijn feestende medespelers toe:

http://youtu.be/CK2EYWt7L2g

    • Jules Seegers