Flapraden, de lunchquiz van NRC Boeken

You Can’t Judge a Book by the Cover, zong Bo Diddley. Maar kun je een boek wel raden door naar de cover te kijken? Tijd voor een quiz. De opzet is doodsimpel, en schaamteloos geleend van collega-boekensite Book Riot: wij zetten boekomslagen online, maar niet voordat we titel en auteur van de flap hebben verwijderd.

You Can’t Judge a Book by the Cover, zong Bo Diddley. Maar kun je een boek wel raden door naar de cover te kijken? Tijd voor een quiz.

De opzet is doodsimpel, en schaamteloos geleend van collega-boekensite Book Riot: wij zetten boekomslagen online, maar niet voordat we titel en auteur van de flap hebben verwijderd. Jullie, de bezoekers van de boekenblog, graven vervolgens in het geheugen, googlen, en bediscussiëren (#flapraden) de lijst omslagen. De opdracht: noem van elk omslag titel en auteur.

Bovenstaande covers zijn van Nederlandse schrijvers en (hint) één Vlaming. De boeken verschenen in de twintigste en eenentwintigste eeuw. Stuur mij een e-mail met je oplossing (nummer daarbij van links naar rechts, van boven naar beneden). Degene met de meeste goede antwoorden wint. De prijs is nog niet duidelijk (in ieder geval de eer), de deadline is vrijdag om 17 uur.

Verdere vragen en discussie omtrent deze quiz gaarne via Twitter, onder de hashtag #flapraden.

    • Ward Wijndelts