Feyenoord verslaat Vitesse - PSV superieur aan De Graafschap

Feyenoord wist vanmiddag aansluiting te houden bij de top van de eredivisie door Vitesse te verslaan met 3-1. PSV rekende eerder vandaag overtuigend af met De Graafschap.

Aan de hand van natuurlijk weer John Guidetti heeft Feyenoord zondag in Rotterdam met 3-1 gewonnen van Vitesse. De Zweed maakte in een aantrekkelijke wedstrijd alle goals voor het elftal van coach Ronald Koeman.

De wedstrijd bleef tot de laatste goal spannend. Vitesse kwam vlak voor rust terug in de wedstrijd door een strafschop die Hofs verzilverde. Bij een hoge voorzet raakt Feyenoordspeler Leerdam de bal opzichtig met zijn arm.

PSV domineert alleen in eerste helft

PSV passeerde De Graafschap vanmiddag met 4-1 en houdt neemt daarmee de koppositie in de eredivisie over, die in handen lag van de Alkmaarse ploeg AZ.

Een helft lang speelde PSV De Graafschap van het veld, om na rust zo veel gas terug te nemen dat de club uit Doetinchem weinig onder deed voor de thuisclub. In de eerste helft domineerden de Eindhovenaren de wedstrijd door binnen een halfuur een ruime voorsprong van 3-0 af te dwingen. Dat gebeurde eerder in de uitwedstrijd tegen Heerenveen, waarna PSV won met 1-5.

De verwachtingen voor de resterende wedstrijd waren hoog door het spel van de thuisploeg. De eerste helft werd afgerond met een ruime voorsprong van 4-0.

In de loop van de tweede helft zakte het niveau van PSV ver in. Door een goal van De Graafschap wint deze ploeg de tweede helft, iets wat PSV aan te rekenen is aangezien ze de tegenstander sterk wist te overheersen in de eerste fase van de ontmoeting. Mertens, Toivonen, Matavz en Lens scoorden voor PSV, Vermouth deed dat voor De Graafschap.

    • Annemarie Coevert