Tien RKC’ers verliezen nipt van Heerenveen

Ondanks een vroege rode kaart voor Evander Sno had sc Heerenveen zondagmiddag het flink lastig tegen de tien man van RKC Waalwijk. Een treffer van Rajiv van la Parra besliste de eredivisie-wedstrijd in het voordeel van Heerenveen.

Toen de treffer werd gemaakt stond de thuisploeg al ruim een kwartier met tien man. Evander Sno had rood gekregen na een harde tackle op Viktor Elm.

Tijdens de tweede helft was RKC duidelijk de betere ploeg, maar de Brabanders wisten dit niet om te zetten in een treffer. Heerenveen wist nauwelijks iets tegenover de aanvalsdrang van RKC te stellen, maar neemt toch drie punten mee terug naar Friesland door een gelukkige goal.

Heerenveen FC Twente op de ranglijst en stijgt daardoor naar de derde plaats. Zowel Twente, dat vrijdag verloor van Heracles, als Feyenoord, dat later vandaag in actie komt tegen Vitesse, hebben nog een wedstrijd te goed.

    • Annemarie Coevert