FC Utrecht en ADO Den Haag in evenwicht

FC Utrecht en ADO Den Haag hebben elkaar vandaag op een gelijkspel gehouden. Het werd 1-1 in Utrecht. In een stevige en gelijkopgaande wedstrijd vielen beide goals voor rust. Frank Demouge maakte de 1-0 na dertig minuten, de gelijkmaker van Lex Immers viel twee minuten voor het einde van de eerste helft. ADO-trainer Maurice Steijn moest al zijn wissels opofferen aan blessuregevallen; doelman Gino Coutinho, Gabor Horvath en Charlton Vicento vielen allen geblesseerd uit.

Utrecht was in het eerste gedeelte de betere ploeg, mleldt persbureau Novum. De openingstreffer, van de voet van Demouge, kwam dan ook niet als een verrassing. Na dertig minuten verlengde Alexander Gerndt een lange pass van Mark van der Maarel, Demouge omspeelde keeper Coutinho en scoorde beheerst.

Vlak voor rust kwam ADO, dat al wat beter in de wedstrijd was gekomen, op gelijke hoogte. Daar had het wel de hulp van de thuisclub bij nodig. Utrecht kreeg een verdwaalde bal maar niet weggewerkt uit het doelgebied en Immers profiteerde middels een schuiver van de wanorde: 1-1.

Drie blessuregevallen voor ADO

De Hagenaars begonnen veel beter dan Utrecht aan de tweede helft, maar de ploeg van trainer Maurice Steijn raakte na een kwartier doelman Coutinho kwijt, die na een ongelukkige botsing met Gerndt groggy bleef liggen en vervangen moest worden door Robert Zwinkels. Na het uitvallen van Coutinho leek ADO even aangeslagen, en nam de thuisclub het initiatief weer over.

Den Haag raakte in het vervolg van het duel nog twee spelers kwijt. Horvath en Vicento moesten ook met een kwetsuur van het veld. Het kwam het ritme van de wedstrijd niet ten goede. Scheidsrechter Björn Kuipers trok maar liefst zeven minuten blessuretijd bij, maar de stand veranderde niet meer.

    • Lex Boon