Eerbetoon aan Houston tijdens uitreiking Grammy Awards

Whitney Houston nam in 2000 haar laatste Grammy in ontvangst. Foto AFP / Vince Bucci

De organisatie van de Grammy Awards, die vanavond worden uitgereikt, heeft het programma aangepast naar aanleiding van de dood van Whitney Houston.

Actrice en zangeres Jennifer Hudson brengt in ieder geval een eerbetoon aan de plots overleden zangeres, zo is op de Grammy-website te lezen. Hoe deze eruit zal zien, is nog niet bekend gemaakt. Houston was in LA aanwezig vanwege de uitreiking van de Awards vanavond.

Houston trad op tijdens pre-party

Eerder deze week gaf Houston nog met zangeres Kelly Price een optreden op een pre-party van de Grammy Awards. Ze zong samen met haar het nummer Yes, Jesus Loves Me. Houston vond de uitreiking volgens haar mentor Clive Davis de mooiste nacht van het jaar. Ook was ze donderdag nog bij repetities voor de show.

Houston won tijdens haar zangcarrière in totaal zes Grammy’s. De eerste kreeg ze in 1985 als beste vrouwelijke zangeres voor Saving All My Love For You. In 1987 kreeg ze dezelfde prijs voor I Wanna Dance With Somebody.

In 1993 won ze drie Grammy’s voor de soundtrack van de film The Bodyguard. De laatste Grammy ontving ze in 2000 voor de Beste Vrouwelijke Rythm and Blues Act voor It’s Not Right but It’s Okay.

Sinds het nieuws van haar overlijden zich heeft verspreid is er in de hele entertainmentindustrie geschokt gereageerd op de dood van Houston. Ook Nederlandse muzikanten zijn ontdaan van het nieuws.

Trijntje Oosterhuis is van slag door de dood van haar “grootste voorbeeld”, net als Glennis Grace, zo is op Twitter te lezen.

Twitter avatar Trijntje_O Trijntje Oosterhuis Hele verdrietige dag!! Whitney Houston overleden! Mijn grootste voorbeeld. Een groot verlies. The Voice of the world! #whitneyhouston
Twitter avatar GlennisGrace Glennis Grace Dinsdag beginnen mijn album opnamens en die zing ik zo in alsof Whitney voor me staat , alsof mijn leven er vanaf hangt #shewasthereason

Zangeressen Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis, Glennis Grace en saxofoniste Candy Dulfer zijn van plan om een eerbetoon te brengen aan de zaterdag overleden Whitney Houston. Dat maakte Wilbert Mutsaers, zendermanager van 3FM en Radio 6, zondag bekend.

“Agenda’s, locatie en datum afstemmen is nogal een uitdaging”, zegt Mutsaers via Twitter. “Als het al lukt en nog gewenst is, zal het half maart worden, schat ik.”

    • Annemarie Coevert