Dit is de winnaar van het Leids Cabaret Festival

Gisteren werd Omar Ahaddaf uitgeroepen tot winnaar van het VARA Leids Cabaret Festival. De jury noemt een ‘juweel’ die de kunst verstaat om ‘zijn ideeën allerminst vrijblijvend over te brengen’. Ahaddaf ontving ook de publieksprijs.

De 32-jarige Ahaddaf volgde een theateropleiding in Marokko en studeerde nadat hij zeven jaar geleden naar Nederland kwam twee jaar aan de Amsterdamse Theater Academie. Hij speelde daarna in verschillende theaterstukken.

Winnaars van het festival worden doorgaans grote namen in cabaretland. Onder anderen Erik van Muiswinkel, Dolf Jansen, Lebbis, Najib Amhali, Javier Guzman en Micha Wertheim sleepten de prijs in de wacht. De finalisten van dit jaar reizen van maart tot juni door het land met een finalistentoer.

Update 15:16 uur:
Ophef over de winnaar, meldt het Leidsch Dagblad. Ahaddaf zou onder andere een grap van cabaretier Klaas van Eerden hebben gebruikt.

Twitter avatar KlaasvdEerden Klaas van der Eerden Nog slecht gejat ook nog..
    • Lex Boon