Dichter Adriaan Bontebal (59) overleden

De Haagse dichter en schrijver Adriaan Bontebal is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Dat schrijft zijn broer Theo van Rijn op zijn site. Bontebal, wiens echte naam Aad van Rijn was, is 59 jaar geworden. Hij was al geruime tijd ziek.

Bontebal toerde in 1998 met cabaretier Sjaak Bral door het land met de voorstelling Klappen uit de Haagse School. Ook het gedicht De Haagsche Beek schreven ze samen. Bral besteedt op zijn site aandacht aan het overlijden van zijn oud-collega en publiceerde het gedicht opnieuw.

Bontebals eerste publieke optreden was in 1970 als klassiek gitarist op de radio. In 1988 debuteerde hij als schrijver met Een Goot met Uitzicht. In 2005 verscheen zijn laatste werk, Katten Vlooien. Hij trad onder meer op bij het Haagse cultuurfestival Crossing Border.

Tot een dag voor zijn dood hield Bontebal een blog bij. Hij schreef in zijn laatste bijdrage onder meer over het ‘zakkenvullen’ van ‘directeuren van Nederlandse ondernemingen’. “Maar is het nieuws?”, vraagt hij zich af. “We weten toch: er zijn nog graaiers als wij er niet meer zijn.”