Uitgelicht zondag

AndrŽ van Duin,pseudoniem van Adrianus Marinus Kyvon(1942). komiek,comedian .foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Amsterdam, 14 november 2007 ©Vincent Mentzel 2007

Film

Breakfast at Tiffany’s (Blake Edwards, 1961, VS). Romantische komedie naar een novelle van Truman Capote. Audrey Hepburn kreeg een van haar vijf Oscarnominaties voor haar rol van New Yorkse callgirl Holly Golightly die een wisselvallige verhouding heeft met schrijvende buurman George Peppard. Oscar voor Henry Mancini’s liedje Moon River. Eén, 14.05-15.55u.

Open Range (Kevin Costner, 2003, VS). Poging om de western nieuw leven in te blazen. Boss (Robert Duvall), Charley (Costner) en Button (Diego Luna) trekken als ‘vrije grazers’ met een kudde koeien over de prairie die inmiddels grotendeels in bezit is genomen. Vrijbuiters versus de grootgrondbezitters, zelfbeschikking versus regels.RTL7, 20.00-22.45u.

Cousin, cousine (Jean-Charles Tacchella, 1975, F). Een man en een vrouw, aangetrouwde familie, voelen zich tot elkaar aangetrokken. Ze zijn allebei met overspelige partners getrouwd. Na diverse ontmoetingen waarin ze samen veel plezier hebben, krijgen ze een relatie die verkeerd valt bij de familie. Met Marie-Christine Barrault en Victor Lanoux. In 1989 volgde de Amerikaanse remake Cousins. Met Nederlandse ondertiteling. TV5, 22.15-24.00u.

21 Grams (Alejandro Gonzáles Iñárritu, 2003, VS). Regisseur van Amores Perros en Babel maakte in Hollywood een intrigerende puzzelfilm over wraak en schuldgevoel. Benicio Del Toro heeft de dood veroorzaakt van man en kinderen van Naomi Watts. Sean Penns leven is gered door donorhart van Watts echtgenoot. Net5, 00.15-02.40u.

Informatief

Herinnering aan een vermoord kind. Deze week verscheen In Memoriam – De gedeporteerde en vermoorde Joodse, Roma en Sinti kinderen 1942-1945, waarin Guus Luijters van zoveel mogelijk Nederlandse kinderen die in WO II door de Duitsers zijn vermoord de naam, geboortedatum, een foto en de sterfdatum heeft verzameld. In deze film van Willy Lindwer worden de levens van acht van hen aan de vergetelheid ontrukt. En Luijters vertelt over Sientje Abrams, van wie nu slechts bekend is dat zij in Auschwitz is vermoord. In Kruispunt vertelt Edward Gezang over zijn broertje Remi, die net een jaar oud was toen hij werd vermoord.Ned.2, 14.15-14.55u.Kruispunt: Ned.3, 23.00-23.30u.

J’ai vu changer la terre: Mongolie, le pays emporté par les vents. Serie over de nu al optredende gevolgen van klimaatverandering. Film uit april 2010, toen Mongolië de balans opmaakte van een catastrofale winter waarin de temperatuur daalde tot -60 graden. Vijf miljoen stuks vee kwamen om, 16.000 gezinnen raakten hun middelen van bestaan kwijt. Met Nederlandse ondertiteling. TV5, 19.00-19.55u.

Andere tijden: Koninklijke Schelde. Scheepswerf De Schelde was de trots van Vlissingen. Tot in de jaren 60 de neergang van de scheepsbouw inzette.Ned.2, 21.20-22.00u.

Full House mit Damen. Sara, Kochava en Olga, alledrie rond de tachtig, spelen al vijfendertig jaar elke middag poker met elkaar, om geld. Deze film, gemaakt door de zoon van Sara, gaat niet zozeer over het spel als wel over de gecompliceerde verhoudingen tussen de drie. Die verschuiven constant, onder invloed van winst en verlies. Wordt om 21.55u voorafgegaan door een documentaire over de hartstocht en psychologie van drie pokeraars: een student die overweegt prof te worden, drie mannen die elke nacht op internet pokeren en een professional. Arte, 22.55-23.50u.