Uitgelicht zaterdag

Undated film still from the movie "A Prairie Home Companion" with the main actors Garrison Keillor, Meryl Streep and Lindsay Lohan, from left to right, by U.S. director Robert Altman, which will be shown in the competition of the Berlin Film Festival "Berlinale" on Sunday, Feb. 12, 2006. A total of 19 films from around the world compete for the festival's top Golden Bear award. The Berlin film festival takes place from Feb. 9 to Feb. 19, 2006. (AP Photo/Berlinale) ** EDITORIAL USE ONLY IN CONNECTION WITH REPORTING ON THE FILM PERMITTED ONLY UNTIL MARCH 15, 2006** AP

Film

A Prairie Home Companion (Robert Altman, 2006, VS). Zwanenzang van de meester van de ensemblefilm is een melodieus gecomponeerde, gefictionaliseerde schets van het reilen en zeilen van de gelijknamige liveradioshow vol country-and-western. Met Meryl Streep en Lily Tomlin als zingende zussen en Woody Harrelson en John C. Reilly als zingende cowboys.RTL4, 13.45-15.55u.

Copycat (Jon Amiel, 1995, VS). Copycat had de pech in dezelfde periode uit te komen als Se7en en The Usual Suspects, waardoor Sigourney Weavers speurtocht naar een seriemoordenaar die beruchte misdrijven kopieert, het moest afleggen tegen de betere scenario’s van voornoemde films. Maar Weaver (als forensisch psychiater) en Holly Hunter (als vuilbekkende politieagente) zijn onweerstaanbaar.RTL8, 22.00-00.15u.

Witness (Peter Weir, 1985, VS). Bespiegelende, spannende thriller waarin rechercheur Harrison Ford, op de vlucht voor corrupte collega’s, onderdak vindt bij de Amis. Geen verheerlijking van een plattelandsgemeenschap maar een confrontatie tussen twee culturen die elkaar leren accepteren. SBS6, 23.25-01.35u.

Informatief

360° - Geo Reportage: China, im Reicher der Mosuo-Frauen. Reportage over een van de laatste matriarchaten. Aan het Lugumeer in het zuidwesten van China leven de Mosuo, waar de vrouwen het voor het zeggen hebben. Zij dragen de verantwoording voor de familie, kiezen zelf hun minnaars en hun naam en bezit vererven ze aan hun dochters. Mannen wonen bij hun moeder en kinderen worden opgevoed door oma van moeders kant. Het volk werd vorig jaar nogal eenzijdig belicht in Sunny Bergmans documentaireserie Sunny side of sex.Arte, 19.30-20.15u.

Vranckx: Australia’s hidden valley. Reportage over alcoholproblemen, kindermisbruik en geweld in leefgemeenschappen van Aboriginals. Reporter Oliver Steeds gaat met een groep vrijwilligers door een wijk in Alice Springs om lavelozen te redden uit de vrieskou.Canvas, 20.10-20.40u.

Debat op 2: Oud én jong: klaar voor de dood? Op 1 maart gaat de Levenseindekliniek van start. Ghislaine Plag leidt een discussie met o.a. Petra de Jong, directeur NVVE, zorgprofessionals, politici, mensen die dood willen, naasten en nabestaanden Ned.2, 21.10-22.00u.

Verschollene Filmschätze: 1934, Das Attentat auf König Alexander I von Jugoslawien. Serie over historische filmopnamen. Op 9 oktober 1934 gaat de koning van Joegoslavië in Marseille van boord voor een staatsbezoek aan Frankrijk. Luttele minuten later wordt hij doodgeschoten. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een moord van zo dichtbij wordt gefilmd.Arte, 00.25-00.55u.

Amusement

Ik vertrek. Serie over Nederlanders die gaan emigreren. Vanavond Caroline en Peter, die naar Spanje vertrekken om in Alicante een B&B te beginnen. De Spaanse zon zou, volgens de met nogal wat overgewicht kampende Caroline, goed zijn voor haar gezondheid. Geld is er niet, maar gelukkig ziet zwager Léon een huis in Spanje als een goede belegging. Ned.1, 21.35-22.30u.

Radio

De bedding: De heilige taak van Simeon ten Holt. Agnes van der Horst praat met de nu 88-jarige componist. Ten Holt vergaarde vooral roem met Canto Ostinato, zijn hallucinogene stuk voor een of meer toetsinstrumenten, en is een liefhebber van enorme gehaktballen.Radio 4, 23.02-00.00u.