Servische criminelen gearresteerd

In een restaurant in Valencia heeft de Spaanse politie twee Serviërs gearresteerd in verband met de moord in 2003 op de Servische premier Zoran Djindjic. Het gaat om Vladimir Milisavljevic, die in 2007 al bij verstek veroordeeld is voor de moord, en Luka Bojovic, die volgens de Servische justitie de vlucht van Milisavljevic heeft georganiseerd.

Beiden worden bovendien gezocht in verband met een groot aantal andere criminele activiteiten en moorden. Ook Nederland heeft een internationaal arrestatiebevel tegen Bojovic uitgevaardigd. Hij wordt in verband gebracht met afrekeningen in het criminele circuit rondom Willem Holleeder en de bende van de Servische topcrimineel Sretan Jocic, die in Nederland eerder een straf uitzat wegens drugshandel.

Behalve Milisavljevic en Bojovic werden nog twee mannen gearresteerd. De vier kennen elkaar van de ‘Arkan Tijgers’, een paramilitaire organisatie die actief was tijdens de oorlogen op de Balkan.