'Op een website zou ik aan zijn foto voorbijgaan'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Marcelle en Rob.

Voor

Rob: „Ik zeg altijd: na 26 jaar was de uiterste houdbaarheidsdatum van mijn huwelijk verstreken. Mijn vrouw en ik deden heel andere dingen, en we stonden elkaar ook min-naars toe. Directe aanleiding voor de scheiding was mijn verhouding met een andere vrouw, maar de oorzaken lagen dieper. De kinderen vinden dat we netjes uit elkaar gegaan zijn.”

Marcelle: „Het single leven heeft veel prettige momenten, maar je mist toch ook een hoop. Dat je aan het eind van de dag even aan een gelijkgestemde kunt vertellen hoe het was op het werk. Mijn zoon is een puber, die vraagt daar niet naar. En samen weekends en vakanties plannen is ook leuker. Nu komt het soms voor dat ik helemaal geen afspraken heb en denk: ‘Goh, wat zal ik eens gaan doen?’ Ik ben gelukkig sportief, ik lees veel en ik speel piano. Soms ga ik in m’n eentje een dagje naar de sauna.”

Hij: „Een van mijn broers had na zijn scheiding een iets te groot huis gekocht, met de bedoeling dat op den duur weer met iemand te delen. Die iemand werd ik. Nu zijn we het duo hak en bak: ik hak de groenten, mijn broer bakt ze. In het weekend maak ik vaak een grote pan soep.”

Zij: „Ik heb een paar uitgebreide profielen op internet gezet, maar wat erop afkomt, vind ik in het algemeen teleurstellend. De meeste mannen van mijn leeftijd komen al zo uitgeblust over. Of ze hebben nog jonge kinderen of willen alsnog vader worden. Ik ben al veel verder.”

Hij: „Mijn koorzang geef ik niet op voor een vrouw, dus dat moet matchen met haar bezigheden. En ik ben erg gesteld op talenkennis. Ik associeer veel en denk in drie talen tegelijk; als ik dan steeds moet denken ‘Snapt ze het wel’, nou nee. Alleen een beetje middelbare school-Engels is niet genoeg.”

Zij: „Op singles vakanties komen vooral leuke vrouwen af, ik heb er al heel wat vriendschappen aan overgehouden. Leuke mannen tref je er zelden. Blijkbaar willen die er liever niet gezien worden. Misschien vinden ze het sneu.”

Na

Hij: „Marcelle is mooi. Ze verzorgt zichzelf en ze heeft ook wat van de natuur meegekregen.”

Zij: „Hij had een vriendelijk gezicht en een charmante lach, maar op een website zou ik aan zijn foto voorbijgaan. Misschien had ik te hoge verwachtingen.“

Hij: „Als opening vroeg ik: ‘Heb je nog iets leuks gedaan vandaag?’ Ze was naar de kapper geweest. O, dacht ik. Als dat het nou was...”

Zij: „Hij is niet sportief, althans op een andere manier dan ik: hij fietst en wandelt, ik tennis en ski. Hij zingt in een koor en woont samen met zijn broer. Daar heb je toch een bepaald beeld bij.”

Hij: „Het café was nogal leeg, dus ik stelde een wandelingetje door de sneeuw voor. Dat wilde ze niet: te koud. Terwijl ze snowboots aanhad en net terug was van de wintersport.”

Zij: „Hij vroeg op een gegeven moment: ‘Volgens mij is het niet nodig dat wij telefoonnummers uitwisselen, hè?’ Ik was zo opgelucht. Zo werd het tenminste geen ongemakkelijk afscheid. Je wilt toch geen verkeerde verwachtingen wekken.”

Hij: „Ze is aantrekkelijk, o ja. Maar ik heb toch niet om haar nummer gevraagd. Dat was meer een gevoelskwestie.”

    • Sandra Heerma van Voss