NRC-uitgever vertrekt

Hans Nijenhuis (1962) treedt terug als directeur-uitgever van NRC Media. Hij wordt weer adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Dat heeft hoofdredacteur Peter Vandermeersch vrijdag aan de redactie meegedeeld.

Nijenhuis was van 2006 tot 2009 de eerste chef van nrc.next, daarvoor was hij chef buitenland en werkte hij als correspondent in Moskou. In 2003 schreef hij de autobiografische roman Man van beroep. In 2005 kwam zijn boek Wat je verzwijgt uit. Na een korte tijd bij uitgeverij De Bezige Bij, keerde Nijenhuis in april 2010 op verzoek van de nieuwe eigenaren Egeria en Derk Sauer terug bij de krant als uitgever.

Zijn voornaamste taak was het opzetten van een zelfstandig mediabedrijf en het loskoppelen van dat bedrijf van de voormalige eigenaar, De Persgroep.

Hij beschouwt deze taak als volbracht. Nijenhuis legt zijn uitgeeftaken pas neer als er een geschikte opvolger is gevonden.